Oferta menu na przyjęcia weselne

Poniższe menu jest naszą propozycją. Na życzenie klienta istnieje możliwość modyfikacji lub ustalenia odrębnego menu.



 

 


Wariant I



– 178 zł/osoba

– Dzieci do lat 10 i obsługa techniczna 50% stawki

– Dzieci do lat 4 – bezpłatnie

– Tradycyjne powitanie chlebem i solą.

– Toast powitalny – kieliszek wina musującego dla każdego gościa.

– Do dyspozycji Pary Młodej pokój z łazienką- gratis

– Poprawiny: 2000 zł do 50 osób, 35 zł każda następna osoba


Obiad:
I Danie: Rosół staropolski
II Danie (3 szt. mięsa na osobę):

  • Devolaille z masłem i pietruszka oraz bioderko drobiowe faszerowane warzywami i orzechami
  • Zraz kasztelański (zraz wieprzowy faszerowany kaszą pęczak, pietruszką i włoszczyzną)

Dodatki
(2 rodzaje skrobii i 3 rodzaje surówki-do uzgodnienia):

  • Ziemniaki z wody
  • Frytki
  • Ryż
  • Surówka z marchewki z jabłkiem
  • Surówka wiosenna z pekinki
  • Kapusta zasmażana
  • Surówka z selera
  • Surówka z kiszonej kapusty

Deser:

  • Fantazja lodowa

Kolacja na ciepło:

  • Shoarma drobiowa z warzywami i ryżem curry

 


Zimne zakąski:
(ok. 6 porcji po 50g na osobę)

  • Rolada drobiowa faszerowana bakaliami lub szpinakiem
  • Rożki z karkówki nadziewane tartym chrzanem
  • Ryba po grecku lub tym baliki z pstrąga
  • Sałatka grecka lub gyros
  • Sałatka krabowa
  • Mini pulpeciki w pikantnej zalewie
  • Półmisek marynat
  • Pieczywo/masło

Napoje:

  • Kawa, herbata, woda niegazowana bez ograniczeń

23:00

    • Tort weselny – smaki do wyboru

01:00

    • Karczek pieczony

      • Kluski śląskie z sosem grzybowym
      • Buraczki na zimno

03:00 Barszcz z kołdunami


Opcje dodatkowe

  • Dzik serwowany przez Myśliwego – 20-25 zł/osoba
    (cena zależna od ilości osób)
  • Stół wiejski – 20 zł/osoba
  • Owoce – 5-7 zł/osoba
    ( cena zależy od rodzaju owoców w danym sezonie)
  • Ciasta – odrębny cennik

 

 


Wariant II



– 198 zł/osoba

– Dzieci do lat 10 i obsługa techniczna 50% stawki

– Dzieci do lat 4 – bezpłatnie

– Tradycyjne powitanie chlebem i solą.

– Toast powitalny – kieliszek wina musującego dla każdego gościa.

– Do dyspozycji Pary Młodej pokój z łazienką- gratis

– Poprawiny: 1900 zł do 50 osób, 35 zł każda następna osoba


Obiad:
I Danie: Rosół staropolski
II Danie (3 szt. mięsa na osobę):

  • Devolaille z masłem i pietruszka
  • Kotlet Gordon Aura faszerowany suszonymi pomidorami i mozzarellą
  • Szynka w sosie myśliwskim
  • Filet z dorsza w sosie maślano-cytrtnowym

Dodatki
(2 rodzaje skrobii i 3 rodzaje surówki-do uzgodnienia):

  • Ziemniaki z wody
  • Łódeczki ziemniaczane
  • Frytki
  • Ryż
  • Surówka z selera na słodko
  • Buraczki na zimno/na ciepło
  • Warzywa na parze
  • Mini marchewki z sezamem

Deser:

  • Mus czekoladowy z wiśniami w żelu

Kolacja na ciepło:

  • Żeberka na ostro z pieczonymi ziemniakami

 


Zimne zakąski:

  • Rolada duńska
  • Polędwica wieprzowa z serem i boczkiem
  • Terina z kurczaka
  • Tymbaliki z pstrąga
  • Tartaletki z pastą z wędzonej makreli
  • Sałatka włoska z suszonymi pomidorami
  • Sałatka tortellini
  • Półmisek marynat
  • Pieczywo/masło

Napoje:

  • Kawa, herbata, woda niegazowana bez ograniczeń
  • Napoje zimne (2 rodz. soków i napojów gaz. i woda gaz.) 0,75 l/osoba

23:00

    • Tort weselny – smaki do wyboru

01:00

    • Szynkapłonąca – serwowana przez kucharza

      • Ziemniaki pieczone
      • Surówka z kapusty kiszonej
      • Sos czosnkowy

03:00 Zupa węgierska/barszcz z pasztecikiem


Opcje dodatkowe

  • Dzik serwowany przez Myśliwego – 20-25 zł/osoba
    (cena zależna od ilości osób)
  • Stół wiejski – 20 zł/osoba
  • Owoce – 5-7 zł/osoba
    ( cena zależy od rodzaju owoców w danym sezonie)
  • Ciasta – odrębny cennik

 

 


Wariant III



– 238 zł/osoba

– Dzieci do lat 10 i obsługa techniczna 50% stawki

– Dzieci do lat 4 – bezpłatnie

– Tradycyjne powitanie chlebem i solą.

– Toast powitalny – kieliszek wina musującego dla każdego gościa.

– Do dyspozycji Pary Młodej pokój z łazienką- gratis

– Poprawiny: 1900 zł do 50 osób, 35 zł każda następna osoba


Obiad:
I Danie: Krem z pieczarek
II Danie (3 szt. mięsa na osobę):

  • De volaille z masłem i pietruszką
  • Schab z pieczarką i kremowym serkiem w sezamowej panierce
  • Kaczka w żurawinie
  • Zraz wołowy w sosie grzybowym

Dodatki
(skrobia i 3 rodzaje surówki-do uzgodnienia):

  • Ziemniaki z wody
  • Łódeczki ziemniaczane
  • Opiekane kulki ziemniaczane
  • Ryż
  • Surówka z selera na słodko
  • Buraczki na zimno/na ciepło
  • Warzywa na parze
  • Surówka z marchewki
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Mini marchewki z sezamem

Deser:

  • Malinowa Aura – lody straciatella na kruchym ciastku z malinami w żelu

Kolacja na ciepło:

  • Karkówka po argentyńsku przeplatana cebulą i boczkiem serwowana z kaszą

 


Zimne zakąski:
(ok. 6 porcji po 50g na osobę)

  • Pierś indycza faszerowana suszonymi pomidorami
  • Rolada z kaczki
  • Terina z łososia
  • Schab faszerowany grzybami
  • Sałatka „Aura” – mozarella serwowana z mandarynkami i pestkami dyni na sałacie z aksamitnym sosem
  • Francuskie poduszeczki z łososiem
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem
  • Półmisek serów z owocami
  • Pieczywo/masło/marynaty

Napoje:

  • Kawa, herbata, woda niegazowana bez ograniczeń
  • Napoje zimne (2 rodz. soków i napojów gaz. i woda gaz.) 1,5 l/osoba

23:00

    • Tort weselny – smaki do wyboru

01:00

    • Dzik pieczony serwowany przez Myśliwego

      • Ziemniaki opiekane
      • Sos pieczeniowy
      • Konfitura z żurawiny

03:00 Forszmak/bogracz


Opcje dodatkowe

  • Stół wiejski – 20 zł/osoba
  • Owoce – 5-7 zł/osoba
    ( cena zależy od rodzaju owoców w danym sezonie)
  • Ciasta – odrębny cennik